FAQ

Hoe kunnen we een laptop bestellen?

Hoe kunnen we een laptop bestellen?

Klik hier

Hoe lang duurt de brugperiode?

Hoe lang duurt de brugperiode?

Een tweejarige brugklas; twee jaar dezelfde klasgenoten en mentor! Maar ook lekker de tijd om te laten zien wat je kunt. Veel leerlingen stromen hierdoor door naar een hoger niveau in klas 3 dan hun advies in groep 8.

Hoe verloopt de communicatie?

Hoe verloopt de communicatie?

Heldere en snelle communicatie; voor jou en je ouder(s)/ verzorger(s) is het fijn dat we even bellen als je ziek bent, goed bereikbaar zijn en altijd ‘korte lijntjes’ hebben. We staan met twee benen op de grond en staan bekend om onze oprechte en eerlijke benadering.

Houden jullie rekening met sporters?

Houden jullie rekening met sporters?

Dé school voor sporters! Op onze school heb je van alle scholen de meeste gym-uren in de week, klim je op onze eigen klimwand en kun je de examenvakken Bewegen, Sport en Media (BSM) en LO2 volgen. Sporten na school, boksen, skiën, schoolhockeytoernooien… we houden ervan! Topsporter? Dan denken we graag met je mee over een aangepast rooster of maken we onderwijs op afstand mogelijk.

Is er een maximum aantal leerlingen dat geplaatst kan worden in leerjaar 1?

Is er een maximum aantal leerlingen dat geplaatst kan worden in leerjaar 1?

Ja, er is een maximum voor het aantal leerlingen dat geplaatst kan worden in leerjaar 1.

In totaal worden er maximaal 355 nieuwe leerlingen in leerjaar 1 aangenomen voor schooljaar 2022-2023 op het Mondial College. Voor de locatie Leuvensbroek 235 en de locatie Meeuwse Acker 120. 

Als er sprake is van ‘overaanmelding’, dan wordt er een lotingsprocedure opgestart. Loting gebeurt per onderwijssoort.

In geval van overaanmelding worden de volgende leerlingen met voorrang geplaatst:

  • Gezinsleden van leerlingen die al onderwijs volgen op onze school;
  • Kinderen van medewerkers die werkzaam zijn op het Mondial College.

In samenspraak met de voorzitter en secretaris van de MR wordt bepaald hoeveel onderwijsplaatsen er moeten worden uitgeloot per onderwijssoort, waarbij een goede spreiding leidend is in combinatie met de maximale grootte van een klas per onderwijssoort.

Is het Mondial College een goede school?

Is het Mondial College een goede school?

Een excellente school; Onze examenresultaten zijn al jaren hoog op alle niveaus en examenleerlingen zijn ook als mens enorm gegroeid. Daarom, maar ook omdat we waarmaken wat we beloven, zijn we volgens de onderwijsinspectie al jaren ‘excellent’ en daar… zijn we hartstikke trots op!

Wat is My Choice?

Wat is My Choice?

Op het Mondial College heb je een vast lesrooster met alle vakken die nodig zijn om je diploma te halen. Maar… je kunt ook zelf een keuze maken uit een aantal activiteiten die door je docenten of gastdocenten worden aangeboden. We noemen dit My Choice. Dit betekent: Mijn Keuze! In je lesrooster noemen we dit de MC-uren.

Welke niveaus vind ik op het Mondial College Leuvensbroek?

Welke niveaus vind ik op het Mondial College Leuvensbroek?

Alles onder één dak; Op het Mondial College zitten alle leerlingen van de MAVO, de HAVO en het VWO hun hele opleiding op onze locatie (Leuvensbroek). We hebben alle vakken in huis, waardoor je vanaf onze school naar álle opleidingen die er zijn kunt doorstromen. Leerlingen komen uit de wijde regio, dus de perfecte mix van ‘stads’ en ‘dorps’!

Welke unieke opleidingen heeft het Mondial College?

Welke unieke opleidingen heeft het Mondial College?

Unieke opleidingen; de zeer uitdagende opleidingen ‘Technasium’ (échte problemen van échte bedrijven aanpakken!) en ‘International Business College’ (IBC; je eigen bedrijf opzetten!) kun je alleen op het Mondial College terecht. Sinds een jaar is het IBC er ook voor Vwo’ers. Het heet dan Business & Research College.