Volg je eigen weg

mavo - havo - vwo

Op het Mondial College locatie Leuvensbroek kijken we samen met jou, jouw ouder(s)/verzorger(s) én jouw juf of meester van de basisschool naar jouw talenten, interesses en groeikansen. Je kunt bij ons dan ook je diploma halen dat het beste bij jou past!

Samen bepalen we jouw start. Op locatie Leuvensbroek hebben we:

Leuk weetje! Vaak kun je op een hoger niveau jouw diploma behalen dan jouw advies vanuit de basisschool!
Jouw finish bepaal je dus helemaal zelf!

De brugklasperiode duurt twee jaar

Wist je dat onze brugklas twee jaar duurt? In de brugklasperiode krijg je de tijd en de ruimte om elkaar en jouw mentor te leren kennen. Samen zorgen we dan ook voor een goede sfeer!

Na deze twee jaar ga je naar 3 mavo, 3 havo of 3 vwo!

We zijn een excellente school!

Het Mondial College heeft voor de derde keer het predicaat 'Excellente School' toegekend. Een predicaat voor scholen met bijzondere kwaliteiten en voor scholen die uitblinken in een specifiek profiel. Volgens de inspectie lukt het Mondial College om met deze aanpak jullie intrinsiek te motiveren, persoonsvorming en burgerschap te stimuleren en jullie goed voor te bereiden op het vervolgonderwijs. Meer informatie.

mavo

Mavo staat voor ‘middelbaar algemeen voortgezet onderwijs’.
De mavo is een brede opleiding met een groot aantal algemeen vormende vakken. De vakinhoud is het belangrijkst, maar er is ook veel aandacht voor vaardigheden zoals zelfstandig werken, samenwerken en plannen.

havo

Kiezen voor het havo is kiezen voor een brede opleiding met uitstekende toekomstperspectieven. Havo is een afkorting van ‘hoger algemeen voortgezet onderwijs’. De opleiding duurt vijf jaar, waarvan je twee jaar in dezelfde brugklas zit. Met het havodiploma kun je eigenlijk alle kanten op. Het geeft toegang tot het hbo, maar je kunt ook via het vwo of het hbo naar de universiteit.

vwo

Vwo is de afkorting van ‘voorbereidend wetenschappelijk onderwijs’: met een vwo-diploma kun je dan ook naar de universiteit.  Je wordt voorbereid op universitair onderwijs. De lessen zijn uitdagend en stimuleren je om zelf oplossingen voor vraagstukken te vinden. Een actieve en onderzoekende studiehouding is dan ook een 'must'.

Naast bovenstaande leerwegen hebben we ook nog vier talentstromen; het Technasium, het International Business College (IBC), sport & kunst. Op locatie Leuvensbroek hebben we ook nog verschillende Internationale uitwisselingen!