Sport

Is sport echt jouw ding? 

Op het Mondial College, locatie Leuvensbroek kun je inde bovenbouw kiezen voor LO2. Tijdens deze extra uren ontwikkel je jouw sporttalent en krijg je extra begeleiding en tips!

Voor échte sporttalenten is individueel maatwerk natuurlijk ook mogelijk. Wil je later verder in de sport, kies dan voor bewegen, sport & maatschappij, oftwel BSM. Je leert dan meer over gezonde voeding, elkaar coachen en organiseren.

Impressie van onze talentstroom 'Sport'?

Ben je benieuwd naar onze talentstroom 'Sport' en wil je een indruk krijgen van wat het jou te bieden heeft, bekijk dan zeker onderstaand filmpje!

Samenwerking Mondial College & CIOS Arnhem

Lichamelijke Opvoeding 2 draait nu een aantal jaar op volle toeren op het Mondial College. Al meerdere jaren blijkt dat een groot aantal leerlingen na het vierde jaar kiest voor een sportopleiding. Dit is natuurlijk geen verplichte keuze, maar het geeft wel aan dat een vervolgopleiding in de sport ontzettend in trek is bij de LO2 leerling. Door dit gegeven heeft de LO sectie contact gelegd met het CIOS in Arnhem. Het CIOS in Arnhem is al sinds jaar en dag dé (top)sportopleiding van Nederland. Uit dit contact is een samenwerking (convenant) voortgekomen tussen het Mondial College en het CIOS.  

Dit convenant houdt in dat leerlingen die het 3e en 4e leerjaar met een goede beoordeling (7+) én een positief advies afsluiten, niet meer hoeven te voldoen aan de praktische toelatingstest.  De programma’s van LO2 en het CIOS (leerjaar 1) zijn dermate op elkaar afgestemd, waardoor een LO2 leerling een ‘vrije doorgang’ krijgt bij de toelatingstest. Inmiddels hebben al tientallen oud-Mondial leerlingen gebruik gemaakt van deze vrije doorstroom en hun schoolcarrière voortgezet op het CIOS. 

We hebben op school een jaarlijks terugkerende CIOS voorlichting, waarbij oud LO2-leerlingen van onze school vertellen over hun eerste jaar op de CIOS. In de derde klas krijgen de leerlingen een proefles van CIOS-studenten en in de vierde klas kunnen leerlingen zich inschrijven voor een meeloopdag op de CIOS.

Lijkt het je wat? Of heb je prangende vragen n.a.v. deze samenwerking, stuur dan een berichtje naar: luuk.botden@mondialcollege.nl

Heb je nog andere vragen? 

Stel ze gerust! Stuur ons dan een mailtje naar: 
 contact@mondialcollege.nl