Ons Technasium

Bij het Technasium draait het om het samen zoeken naar oplossingen voor de vraagstukken van échte bedrijven.
Bijzonder op ons Technasium is dat jouw docent vooral een coach is. Hij of zij zal jou ondersteunen, zodat jij jouw creativiteit, nieuwsgierigheid en onderzoekende houding verder kan ontwikkelen.

Daarnaast zul je bij ons veel in teams samenwerken. We weten immers dat je veel van elkaar kunt leren. Speciaal voor ons Technasium hebben we een groot en goed ingericht lokaal.

Waarom het Technasium?
Al meer dan 10 jaar zijn we op het Mondial College gestart met het aanbieden van de technasiumopleiding voor havo- en vwo-leerlingen. De technasiumopleiding is een versterking van het bèta-onderwijs vanuit een concept dat:

  • denken koppelt aan doen in een contextrijke leeromgeving;
  • meisjes én jongens boeit voor de bètavakken en de wereld van techniek;
  • een echte uitdaging biedt voor de havo en vwo-leerling;
  • gericht is op samenwerking met het bedrijfsleven en hoger onderwijs;
  • vraaggericht onderwijs biedt i.p.v. aanbodgericht.

Onderzoek en Ontwerp  (O&O)

Het vak O&O vormt het hart van de opleiding. Het bijzondere van dit vak is dat het is opgebouwd uit projectopdrachten. Een O&O-project begint altijd met een opdrachtgever die een vraagstuk heeft. Soms ga je naar die opdrachtgever toe of deze komt op school. Een opdracht kan gaan om het maken van een ontwerp of het doen van onderzoek.

Aan het eind van een project presenteer je jouw oplossing aan de opdrachtgever en volgt een beoordeling.

De formule van het Technasium

De school is aangesloten bij de Stichting Technasium. In heel Nederland wordt op dezelfde wijze gewerkt aan het technasium door een herkenbare formule. De stichting bewaakt de kwaliteit. Bij de audit in het 5e jaar kreeg het Mondial College een hoge waardering voor de kwaliteit. Docenten volgen regelmatig scholing en lesmateriaal wordt gedeeld.

Predicaat excellente school

De onderwijsinspectie heeft ons Technasium erkenning gegeven door het uitreiken van het predicaat excellente school, zowel op havo als op vwo.
De scholen zijn verenigd in netwerken. Het Mondial College maakt deel uit van Netwerk Zuid-Oost Nederland met als partners het Raayland College uit Venray, Den Hulster uit Venlo, Philips van Horne en het College uit Weert, het Bouwens van der Boijecollege uit Panningen en Lyceum Schöndeln uit Roermond.

Impressie van ons Technasium

Ben je benieuwd naar ons Technasium en wil je een indruk krijgen van wat het Technasium jou te bieden heeft, bekijk dan zeker onderstaand filmpje!

 

Heb je nog vragen?

Stel ze gerust! Stuur je mailtje naar Joost Roelse. Bellen mag natuurlijk ook: 024-378 6993.
joost.roelse@mondialcollege.nl