Belangrijke weetjes!

Locatie Leuvensbroek


Beste leerling van het Mondial College,

Via 'informatie over mijn schooljaar' aan de rechterkant ga je naar jouw informatie zoals bijvoorbeeld de PTA/PTO, maar ook informatie over de iPad en het jaarrooster.

Overige leermiddelen locatie Leuvensbroek
Van leerjaar 1 t/m leerjaar 3 mavo/havo/vwo gebruiken we bij wiskunde de Casio FX-82MS rekenmachine. In 4 mavo gebruiken we deze rekenmachine ook.
Aan het einde van derde leerjaar havo en vwo zal de docent wiskunde vertellen welke grafische rekenmachine voor klas 4H en 4A verplicht moet worden aangeschaft.

d.d. 12-01-21: Faalangsttraining
Faalangst is een veel voorkomend probleem bij jongeren. Druk om te presteren of laag zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je niet lekker in je vel zit. Spanning voor toetsen, presentaties en het examen leveren dan slapeloze nachten op of uitstel gedrag, ziek worden en misschien zelfs wel blackouts tijdens een toets. Of misschien ben je zo perfectionistisch dat er naast school bijna niets anders meer lijkt te bestaan.

Via je mentor heb je er vast al over gehoord, na de kerstvakantie starten de faalangstreductietrainingen weer. Wanneer je meedoet met de training krijg je via verschillende werkvormen handvatten om de spanning de baas te worden. De trainers, Marga van der Heide in de onderbouw en Catuja Buruma in de bovenbouw, en de andere leerlingen in de groep helpen je om  te leren hoe je met faalangst om kan gaan.

Wat ga je dan precies doen?
In de trainingen komen veel verschillende oefeningen aan bod die je misschien af en toe flink uit je comfort zone halen. Maar dat is juist goed! Je oefent hoe je zenuwen en negatieve gedachten om kan zetten naar positieve gedachten, hoe je kan ontspannen en hoe je je goed kan concentreren, ook zelfreflectie is daarbij een belangrijk onderdeel.

Willen jij of je ouders er meer over weten? Stuur dan een mailtje naar: marga.vanderheide@mondialcollege.nl (onderbouw) of catuja.buruma@mondialcollege.nl (bovenbouw). Blijf er niet mee rondlopen, aan faalangst is echt wat te doen!

 

Heb je nog vragen?

 

Stuur dan een mailtje naar: contact@mondialcollege.nl