Nijmegen – Het Mondial College Meeuwse Acker in Nijmegen heeft een heuse primeur te pakken. De vmbo-locatie is de eerste middelbare school in Nijmegen met een nieuw FutureLAB. 

Binnenkort kunnen leerlingen van het Mondial College zichzelf uitleven en ontwikkelen in een compleet nieuw FutureLAB. Deze middelbare school is één van de voorlopers als het gaat om de nieuwste technische snufjes. Leerlingen leren bij het vak techniek alles over de laatste technische ontwikkelingen en hoe zij deze kunnen inzetten voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.  

In het gloednieuwe FutureLAB kunnen scholieren meer leren over robotica, domotica, augmented reality, virtual reality en vele andere technische ontwikkelingen. Dit doen zij door zelf dingen te ontwikkelen en uit te voeren, onder begeleiding van docenten en gespecialiseerde medewerkers van de school. Zo is er onder andere een ruimte waar leerlingen met virtual reality-brillen bijzondere belevenissen kunnen ervaren die normaal niet mogelijk zouden zijn. Daarnaast zijn er werkruimtes waar leerlingen kunnen werken, worden er levensechte hologrammen geprojecteerd en kunnen leerlingen gebruikmaken van de nieuwste leermiddelen waarmee zij zelf aan de slag kunnen en mooie dingen kunnen creëren.  



Terug