Onze leerwegen

vmbo - basis - kader - gemengd

Op het vmbo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Door veel te leren en/of te doen, kom je in aanraking met verschillende vakgebieden. Dat is heel belangrijk, want zo kun je na vier jaar goed kiezen welk vak je gaat leren op het mbo (Middelbaar Beroepsonderwijs).

mavo

Mavo staat voor ‘middelbaar algemeen voortgezet onderwijs’. De mavo is een brede opleiding met een groot aantal algemeen vormende vakken. De vakinhoud is het belangrijkst, maar er is ook veel aandacht voor vaardigheden zoals zelfstandig werken, samenwerken en plannen.

havo

Kiezen voor het havo is kiezen voor een brede opleiding met uitstekende toekomstperspectieven. Havo is een afkorting van ‘hoger algemeen voortgezet onderwijs’. De opleiding duurt vijf jaar, waarvan je twee jaar in dezelfde brugklas zit. Met het havodiploma kun je eigenlijk alle kanten op. Het geeft toegang tot het hbo, maar je kunt ook via het vwo of het hbo naar de universiteit.

vwo

Vwo is de afkorting van ‘voorbereidend wetenschappelijk onderwijs’: met een vwo-diploma kun je dan ook naar de universiteit.  Je wordt voorbereid op universitair onderwijs. De lessen zijn uitdagend en stimuleren je om zelf oplossingen voor vraagstukken te vinden. Een actieve en onderzoekende studiehouding is dan ook een 'must'.