Mondial College

Groep 7/8

Zit jij in groep 7 of 8 en wil jij je inschrijven op het Mondial College? Ontdek meer informatie over onze school en jouw aanmelding.

Zit jij in groep 7/8? Ontdek het Mondial College!

Meeuwse Acker - de bovenbouw

Meeuwse Acker - de bovenbouw

Praktijkprofielen

Praktijkprofielen

Doen waar je goed in bent. Daar geloven wij in.

Klas 3 en 4 heten samen de bovenbouw. In de bovenbouw krijg je nog steeds theorievakken zoals Nederlands, Engels en Wiskunde. Je hebt Mens & Maatschappij en Lichamelijke Opvoeding en je mentorlessen. Je begint in de derde ook met een praktijkprofiel. Op locatie Meeuwse Acker kun je kiezen uit 5 verschillende profielen:

 • Produceren, Installeren, Energie (PIE)

 • Bouwen, Wonen, Interieur (BWI)

 • Economie & Ondernemen (E&O)

 • Zorg & Welzijn (Z&W)

 • Horeca, Bakkerij, Recreatie (HBR)

 • Produceren, Installeren, Energie (PIE)

  Het PIE profiel is een combinatie van installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek. Aan de hand van tekeningen leer je hoe installaties en producten in elkaar zitten. Die tekeningen en producten moet je ook zelf maken. In de lessen leer je tekenen en ontwerpen op de computer, de fijne kneepjes van elektra en installatietechniek en het grovere werk, zoals lassen frezen en draaien. Met een PIE profiel ben jij klaar voor de toekomst.

  Impressie van beroepsprofiel PIE

  Ben je benieuwd naar het beroepsprofiel PIE en wil je een indruk krijgen van wat het jou te bieden heeft, bekijk dan het Produceren, Installeren, Energie filmpje.

 • Bouwen, Wonen, Interieur (BWI)

  In het BWI profiel ga je alles leren over het bouwproces. Je leert hoe je een product van A tot Z ontwikkelt. Je ontwikkelt de vaardigheden om ontwerpen te maken en een product klaar te maken. Met dit diploma heb je de basis om later als metselaar, meubelmaker, schilder of timmerman te gaan werken.

  Impressie van beroepsprofiel BWI

  Ben je benieuwd naar het beroepsprofiel BWI en wil je een indruk krijgen van wat het jou te bieden heeft, bekijk dan het Bouwen, Wonen, Interieur filmpje.

 • Economie & Ondernemen (E&O)

  Ben je creatief? Ben je servicegericht? Ben jij goed in wiskunde en ben je geïnteresseerd in economie en de zakelijke aspecten in het leven, dan is dit een heel geschikt profiel voor jou.  Economie en Ondernemen is een heel breed profiel waar je veel kennis op gaat doen die je helpt in het bedrijfsleven. Alle aspecten van het bedrijf komen aan bod: administratie en commercie, maar ook marketing, webshop, logistiek en ICT.

  Impressie van beroepsprofiel E&O

  Ben je benieuwd naar het beroepsprofiel E&O en wil je een indruk krijgen van wat het jou te bieden heeft, bekijk dan het Economie & Ondernemen filmpje

 • Zorg & Welzijn (Z&W)

  Zorg en Welzijn is het profiel waar je klaar wordt gestoomd voor de wereld van de gezondheidszorg. Ben jij iemand die graag klaarstaat voor anderen, heb je veel geduld en kun je goed luisteren? Dan is dit profiel misschien geschikt voor jou! Er zijn altijd mensen die extra zorg nodig hebben, zoals ouderen, gehandicapten, maar ook kinderen. Samen ontdekken we wat jij leuk vindt.

  Impressie van beroepsprofiel Z&W

  Ben je benieuwd naar het beroepsprofiel Z&W en wil je een indruk krijgen van wat het jou te bieden heeft, bekijk dan het Zorg & Welzijn filmpje.

 • Horeca, Bakkerij, Recreatie (HBR)

  Het HBR profiel richt zich op de gastvrijheidsindustrie. In het profiel maak je kennis met alle onderwerpen van deze belangrijke sector. Je leert koken voor gasten, maaltijden serveren en de fijne kneepjes van het gastheerschap. Op Mondial College Meeuwse Acker hebben we een écht restaurant waar we wekelijks gasten ontvangen.

  Impressie van beroepsprofiel HBR

  Ben je benieuwd naar het beroepsprofiel HBR en wil je een indruk krijgen van wat het jou te bieden heeft, bekijk dan het Horeca, Bakkerij, Recreatie filmpje.