Mondial College

Groep 7/8

Zit jij in groep 7 of 8 en wil jij je inschrijven op het Mondial College? Ontdek meer informatie over onze school en jouw aanmelding.

Zit jij in groep 7/8? Ontdek het Mondial College!

Leuvensbroek

Leuvensbroek

mavo • havo • vwo

Volg je eigen weg

Op het Mondial College locatie Leuvensbroek kijken we samen met jou, jouw ouder(s)/verzorger(s) én jouw juf of meester van de basisschool naar jouw talenten, interesses en groeikansen. Je kunt bij ons dan ook je diploma halen dat het beste bij jou past!

Samen bepalen we jouw start. Op locatie Leuvensbroek hebben we:

  • mavo

  • mavo/havo

  • havo/vwo (met of zonder Technasium)

  • vwo (met of zonder Technasium)

Leuk weetje! Vaak kun je op een hoger niveau jouw diploma behalen dan jouw advies vanuit de basisschool! Jouw finish bepaal je dus helemaal zelf!

Jouw eerste twee jaar op Leuvensbroek

Dat jouw klas twee jaar lang bij elkaar blijft, is voor ons heel belangrijk. Je ontdekt in je eerste jaar vaak hoe we werken, hoe je huiswerk moet maken en waar je nog beter in wilt worden. En heb je ook het tweede jaar nog alle kans om te bepalen welke derde klas voor jou het meest passend is. Natuurlijk is het ook fijn dat je in het tweede jaar niet meteen nieuwe vrienden hoeft te maken en hebben je ouder(s)/ verzorger(s) twee jaar lang dezelfde mentor als aanspreekpunt. We doen ons best om een groot deel van je leraren uit de eerste klas mee te laten gaan naar het tweede jaar. Na deze twee jaar ga je naar 3 mavo, 3 havo of 3 vwo.

mavo • havo • vwo

Kies je voor onze mavo dan kom je de eerste twee schooljaren in een mavo of mavo/havo-klas. Zo heb je de tijd om te wennen en stimuleren we je om te laten zien wat je kan. Vanzelfsprekend begeleiden we jou hierbij en bieden we extra uitdaging of juist ondersteuning waar je dat nodig hebt. Onze mavo-opleiding bereidt voor op een mbo-opleiding en sluit ook goed aan op de havo.

Hou je van denken én van doen? Dan past onze havo goed bij je. Samen met je docenten zoek je uit wat je wilt leren en hoe je dat het beste aanpakt. Je leert van allerlei activiteiten binnen én buiten de school. Zo ontwikkel je je talenten en leer je wat je nodig hebt om succesvol in het leven te staan.

Ben je geïnteresseerd in ‘hoe het werkt’. Ga je graag op zoek naar antwoorden op je vele vragen? Op het vwo prikkelen we je nieuwsgierigheid en maken we je nog benieuwder naar de wereld om je heen. Je leert hoe je een probleem aanpakt. Hoe je de juiste vragen stelt en onderzoek doet. Maar ook om kritisch te zijn op de antwoorden. Want niet alles wat je in je boek of op het internet vindt, brengt je dichterbij de oplossing. Gelukkig zijn er steeds docenten, tutoren en medeleerlingen in de buurt die je willen helpen. Samen komen we er altijd uit.