Mondial College

Groep 7/8

Zit jij in groep 7 of 8 en wil jij je inschrijven op het Mondial College? Ontdek meer informatie over onze school en jouw aanmelding.

Zit jij in groep 7/8? Ontdek het Mondial College!

Dyslexie/dyscalculie

Dyslexie

Sommige leerlingen hebben de diagnose dyslexie. Dit maakt het lezen of spellen moeilijker dan bij andere kinderen. Op onze school krijgen leerlingen daarvoor extra faciliteiten. Dit wil zeggen dat je recht hebt op extra tijd en afhankelijk van je dyslexieverklaring, ook op voorgelezen toesten en/of aangepaste spellingsbeoordeling. Daarnaast kun je in de eerste klas, tijdens de MyChoice uren, extra begeleiding krijgen bij het leren van nieuwe talen en het leren van grote stukken tekst. Het ondersteuningsteam schrijft je hiervoor. Dit is fijn, want dit heb je waarschijnlijk op de basisschool nog weinig gehad!

Dyscalculie

Andere leerlingen hebben veel meer moeite met rekenen. Zij hebben de diagnose dyscalculie gekregen. Ook met de diagnose dyscalculie heb je recht op faciliteiten bij toetsen en examens. Zo heb je recht op extra tijd bij toesten waarbij rekenen een onderdeel is (denk aan wiskunde, economie of science). Daarnaast mag je gebruik maken van een rekenmachine en strategiekaarten. Tijdens My Choice-uren kun je kiezen voor extra uitleg over bijvoorbeeld wiskunde. Zo kan een docent jou goed helpen bij de vragen waar je moeite mee hebt.

Goed geregeld

Het is belangrijk om de faciliteiten goed te regelen voor de start van het nieuwe schooljaar. Soms sturen basisscholen de verklaring al door naar ons als een leerling wordt aangemeld. Fijn, want dan is alles bij start van het schooljaar geregeld. Om recht te hebben op extra tijd bij toesten en examens en de juiste begeleiding te bieden, is het noodzakelijk dat wij de dyslexie- of dyscalculieverklaring en het onderzoekverslag ontvangen voor je bij ons op school start. Twijfel je erover of de basisschool dit gedaan heeft? Dan kun je contact opnemen met de dyslexiecoördinator (manon.vandenberg@mondialcollege.nl).

Mijn persoonlijke website


Welkom terug!

Om relevante informatie te laten zien ben ik benieuwd op welke locatie jij zit?

De nieuwe Mondial Infobox!


Plof lekker op de bank met onze nieuwe brochure! Even niet achter een schermpje, maar gewoon lekker bladeren.