Mondial College

Groep 7/8

Zit jij in groep 7 of 8 en wil jij je inschrijven op het Mondial College? Ontdek meer informatie over onze school en jouw aanmelding.

Zit jij in groep 7/8? Ontdek het Mondial College!

Ondersteuningsvormen

Over het algemeen vindt het grootste stuk van de ondersteuning plaats in de klas door de docenten. Daarnaast is de mentor altijd het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Het kan soms zo zijn dat je wat meer hulp nodig hebt op school.

Lichte ondersteuning

Vind je een bepaalde vak heel moeilijk of heb je hulp nodig bij plannen en organiseren? Kijk dan samen met je mentor naar de mogelijkheden binnen de MyChoice-uren. Een voorbeeld hiervan is het MyChoice-uur SlimLeren. Je werkt hier een half jaar lang aan je planning- en organisatievaardigheden. Zo kun je binnen schooltijd al op weg worden geholpen door de docenten die hierin zijn gespecialiseerd! Sommige leerlingen vinden het maken en onderhouden van sociale contacten wat moeilijker. Zij kunnen zich twee keer per jaar inschrijven voor de Rost & Watertraining. Zo sta je stevig in je schoenen op de middelbare school! Voor de leerlingen die het maken van toetsen erg spannend vinden, bieden we een faalangstreductietraining aan. Ook hiervoor neem je contact op met je mentor.

Meer ondersteuning nodig

Sommige leerlingen hebben vanaf de start van het schooljaar begeleiding nodig om te zorgen dat alles goed verloopt op de middelbare school. Dit kan omdat je bijvoorbeeld ADHD hebt of een autismespectrumstoornis. Het kan ook zijn dat je een ziekte hebt die er soms voor zorgt dat school wat moeilijker gaat of dat er thuis wat extra hulp nodig is. Op school hebben we verschillende gespecialiseerde begeleiders die individuele begeleiding bieden wanneer dat nodig is. Denk hierbij aan de leerlingbegeleider, de schoolmaatschappelijk werkster, begeleiders passend onderwijs en de orthopedagogen.

Huiswerkbegeleiding

Binnen het Mondial College bieden we huiswerkbegeleiding aan. De huiswerkbegeleiding wordt verzorgd door Breinbrekers. Tijdens de huiswerkbegeleiding worden de leerlingen ondersteund in het creëren van overzicht, maken van een planning en de leer- en taakaanpak. Deze begeleiding wordt uitgevoerd door een team van enthousiaste medewerkers, onder leiding van gediplomeerde en gespecialiseerde orthopedagogen. Door middel van het digitale leerlingvolgsysteem kunnen zowel de leerlingen als de ouders online inloggen en op elk willekeurig moment volgen hoe de planning en begeleiding verloopt.

Breinbrekers is op maandag tot en vrijdag op het Mondial College aanwezig. Voor meer info en de tarieven, zie deze link.

Informatie voor ouders/verzorgers

Wanneer u als ouder/verzorger verwacht dat er vanaf de start van het schooljaar veel ondersteuning nodig is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de zorgcoördinator (chris.heckers@mondialcollege.nl). Ook wanneer u twijfelt of de school voldoende ondersteuning kan bieden voor uw kind. Wij gaan graag in gesprek met u en de basisschool om te kijken wat het meest passend is.