Mondial College

Groep 7/8

Zit jij in groep 7 of 8 en wil jij je inschrijven op het Mondial College? Ontdek meer informatie over onze school en jouw aanmelding.

Zit jij in groep 7/8? Ontdek het Mondial College!

Technasium

Technasium staat voor actueel, levensecht bètatechnisch projectonderwijs. In teams werken we aan innovatieve oplossingen voor een betere en duurzame wereld. Wanneer je voor het Technasium kiest, krijg je vanaf de 1e klas het vak O&O. Dat staat voor Onderzoek & Ontwerpen en kun je later ook kiezen als eindexamenvak. Tijdens de lessen van O&O los je problemen vaak op met behulp van techniek en technologie, voor een échte opdrachtgever!

Waarom het Technasium?

Al meer dan 10 jaar zijn we op het Mondial College gestart met het aanbieden van de technasiumopleiding voor havo- en vwo-leerlingen. De technasiumopleiding is een versterking van het bèta-onderwijs vanuit een concept dat:

  • Denken koppelt aan doen in een contextrijke leeromgeving;

  • Meisjes én jongens boeit voor de bètavakken en de wereld van techniek;

  • Een echte uitdaging biedt voor de havo en vwo-leerling;

  • Gericht is op samenwerking met het bedrijfsleven en hoger onderwijs;

  • Vraaggericht onderwijs biedt i.p.v. aanbodgericht;

Onderzoek en Ontwerp (o&o)

Het vak O&O vormt het hart van de opleiding. Het bijzondere van dit vak is dat het is opgebouwd uit projectopdrachten. Een O&O-project begint altijd met een opdrachtgever die een vraagstuk heeft. Soms ga je naar die opdrachtgever toe of deze komt op school. Een opdracht kan gaan om het maken van een ontwerp of het doen van onderzoek.

Aan het eindvan een project presenteer je jouw oplossing aan de opdrachtgever en volgt een beoordeling.

De formule van het Technasium

De school is aangesloten bij de Stichting Technasium. In heel Nederland wordt op dezelfde wijze gewerkt aan het Technasium door een herkenbare formule. De stichting bewaakt de kwaliteit. Bij de audit in het 5e jaar kreeg het Mondial College een hoge waardering voor de kwaliteit. Docenten volgen regelmatig scholing en lesmateriaal wordt gedeeld.

Mijn persoonlijke website


Welkom terug!

Om relevante informatie te laten zien ben ik benieuwd op welke locatie jij zit?